10. februari 2019
Muriel van Dinteren startte haar zangstudio in 2010. Ze was op dat moment al geschoold operazangeres. Negen jaar later mag ze een indrukwekkende lijst bekende en onbekende talenten als coachee op haar naam schrijven. Hoe ontwikkelde zij zich van kind tot zangeres en zangcoach van studio Vocal Note?

28. december 2018
Niet lang geleden zei Muriel tegen mij: ‘Ik ervaar jouw presence, je aanwezigheid als steeds bewuster. Door de keuzes die je maakt lijkt het alsof je steeds beter weet waar je naar toe wilt. Ook prive, in je werk’. Interessant dat ze dat aan mij zag, want zo voel ik dat ook van binnen. Ik voel meer richting.

02. december 2018
Gideon Luciana (21) timmert hard aan de weg om zijn muzikale carrière van de grond te krijgen. Na zijn succesvolle deelname aan the Voice (seizoen 8, 2017/2018) is hij klaar voor een nog groter avontuur. Ik spreek hem daarover in zijn hometown Capelle aan den IJssel.

13. november 2018
Steffen Morrison en Yerry Rellum treden vanaf januari 2019 op in 45 Nederlandse theaters- waaronder in het Amsterdamse theater de Meervaart- met ‘It’s a man’s world’. Een tour waarin muzikale grootheden als James Brown, Marvin Gaye, Stevie Wonder en Otis Redding centraal staan. Ik spreek hen in de Rode zaal van de Meervaart.

11. oktober 2018
Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op je zangstem. En van sommigen zijn we goed op de hoogte. Roken en alcohol bijvoorbeeld. Niet erg bevordelijk voor je stemgeluid. Tegelijkertijd zijn er ook dingen die een impact kunnen hebben op je stem waarvan je je niet direct bewust bent. Voor mij zijn dat onderstaande zes punten.

05. september 2018
Het einde van de zomer nadert. En heel toepasselijk- terwijl de ochtend elke dag later doorschemert en elke avond net ietsje eerder valt, sluit ik in gedachten ook een waardevol muzikaal seizoen af.

09. augustus 2018
Sinds kort werkt Muriel samen met een nieuwe zangcoach. Ik maakte een paar weken geleden kennis met haar tijdens vocal gym. Leuke en vlotte meid, die Talita. I liked her. Op het eerste gezicht vooral, want verder kende ik haar natuurlijk (nog) niet. Maar wat ze vervolgens met me deed...dat kwam totaal onverwacht. Ze liet me huilen.

25. juli 2018
De afgelopen weken ben ik naar de optredens van uiteenlopende artiesten gaan kijken. Van Lalah Hathaway, Beyonce en Jay Z tot Laura Mvula en Gretchen Parlato met het Radio Filharmonisch orkest. En ik heb kaartjes voor concerten die de komende maand(en) plaatsvinden. Onder andere voor Kim Hoorweg, Tania Kross en Janelle Monae. Het lijkt de laatste tijd wel alsof ik niet genoeg (live) muziek in me kan opnemen. Ik ben hongerig.

06. juli 2018
Ik zit inmiddels ruim vier maanden op vocal gym bij Muriel en ik merk dat ik heel langzaam weer een beetje verliefd begin te raken op mijn eigen stemgeluid. Dat is zo’n fijn gevoel! Het is het gevoel dat ik vooral ken uit de tijd waarin ik samen met drie vriendinnen de zanggroep Essential vormde.

12. juni 2018
Mijn goeie vriendin, mijn backbone, mijn soulsister liet niet lang geleden vallen dat ze heel graag wil dat ik ga zingen op haar bruiloft. Niet dat er al een datum is geprikt. Wel is ze sinds drie jaar gelukkiger dan ooit met haar vriend en hun prachtige dochtertje van bijna twee jaar. Op niet al te lange termijn verwacht ik vanuit die hoek dus weddingbells, confetti en witte duiven (om maar wat te noemen ;-)

Meer weergeven