Muriel van dinteren - vocalnote

Muriel van Dinteren / The Sound Of Authority

 

Muriel van Dinteren is de oprichtster van VocalNote, Stem Coach Online Academie, en bedenker van de Be Your Own Voice-stemmethode, en auteur van het boek "Be Your Own Voice, de zoektocht naar je eigen stemgeluid".

 

Geboren in Circus Knie in Zwitserland en opgegroeid als kind van Circus Sarrasani, begon Muriel op 16-jarige leeftijd als jongste zangstudent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde af in de opera studio en volgde daarna privéstudies bij Diane Forlano in Londen. Haar reis omvatte masterclasses met gerenommeerde artiesten zoals Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage.

 

Met een carrière als Jugendlich dramatisch sopraan heeft Muriel vele hoogtepunten bereikt, waaronder rollen als Santuzza in Cavalleria Rusticana, Eerste Dame in Die Zauberflöte, Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev, en Turandot van F. Busoni in Turandot. Ze maakte haar debuut bij de VARA-matinee in het Concertgebouw Amsterdam en trad op in operetteconcerten in het Concertgebouw en Die Csardasfurstin.

 

Naast haar optredens kreeg Muriel verschillende beurzen, waaronder die van het Bayreuth Wagner Genootschap en het FAPK om operette-onderzoek te doen in Europa.

 

In 2010 zette Muriel een carrièreswitch en richtte ze het Nederlands Zang College op, nu bekend als VocalNote. Ze ontdekte haar talent om te coachen terwijl ze tijdens haar solocarrière en studie aan het conservatorium collega's en zangers begeleidde.

 

Tegenwoordig is Muriel een van de top stem- en performancecoaches van Nederland en begeleidt ze zangers, ondernemers en sprekers die naar de top willen of daar al staan.

 

Met een actieve podcast "Be Your Own Voice" op Spotify en iTunes, de Stem Coach Online Academie die in 2022 werd gelanceerd, haar stem inspiratiekaarten en het boek "Be Your Own Voice, de zoektocht naar je eigen stemgeluid" in 2023, blijft Muriel nieuwe wegen bewandelen en anderen inspireren.

 

Wil je graag een gesprek met Muriel? Neem contact op via e-mail muriel@vocalnote.nl of bel 0624564583. De sessies vinden plaats in Amsterdam Qfactory of online.