Muriel van dinteren - vocalnote

Muriel van Dinteren

Muriel van Dinteren is de oprichtster van VocalNote en Stem Coach Online Academie en Be Your Own Voice stem methode.

 

Stemcoach Muriel van Dinteren is geboren in Circus Knie in Zwitserland reisde als kind mee in Circus Sarrasani.Op 16 jarige leeftijd studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij afstudeerde in de opera studio, daarna volgde er privé studie bij Diane Forlano in Londen. Masterclassen volgde zij bij Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage.

 

Muriel is haar carrière gestart als opera zangeres. Enkele hoogte punten zijn: Santuzza in Cavaleria Rusticana,  Eerste Dame in Die Zauberflöte Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev en Turandot van F. Busoni in Turandot en zij maakte haar debuut in 2001 bij de VARA-matinee Concertgebouw Amsterdam, olv Eri Klas met het Bolshoi Theater Orchestra als Gemma in Maddalena van S. Prokfjev. Operette concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en bij Supierz in Die Csardasfurstin de rol Sylva Varescu. Muriel heeft verschillende beurzen gekregen o.a. van het Bayreuth Wagner Genootschap en van het FAPK in 2006 om operette onderzoek te doen in Europa samen met Hans Schellevis. 

Muriel bracht ook een CD uit: "Muriel" met liederen van  R. Strauss, Alban Berg, Verdi, Tosti en Robert Stolz samen met  pianist Peter Nielssen.

 

In 2005 heeft Muriel De Nieuwe Nederlandse Operette opgericht. Zij was artistiek leider en heeft Der VETTER aus Dingsda in 2006 geproduceerd. Onder regie en de " hertaling " naar het Nederlands van David Prins in een co productie met OperaNu.

In 2010 maakte Muriel haar debuut op het The Haque Jazz Festival met Motion Unlimited Cinematic Orchestra „Boulevard of Broken Beats".

Muriel was jurylid in 2017'18'19 voor Dutch Blues Foundation en vakjury lid van We Want More SBS6 waar de deelnemers strijden om 100.000 euro.

 

In 2019 zong zij  de sopraan partij in MISSA, het ontstaan van Holland, met Marga van Praag en Musica Extrema.

In 2010 heeft Muriel het Nederlands Zang College opgericht. Nu genaamd VOCALNOTE. Tijdens haar solo operacarrière merkte ze dat collega's haar vaak om raad vroegen en tijdens haar studie aan het conservatorium coachte ze al zangers. Zo ontdekte ze haar talent om te coachen.

Voor Muriel is "de stem" het belangrijkste. Haar zangtechniek die ze overbrengt is gebaseerd op de BelCanto techniek, aangevuld met 30 jaar ervaring van het coachen van zangers in verschillende muziekstijlen. Dit heeft haar gebracht in Suriname, Bali en het voor programma van Justin Bieber. Nu werkt ze met BN'ers, volkszangers, soulzangers, popzangers, klassieke zangers, jongenssopranen, gospelzangers, koren en beginnende talenten.

 

Vocalnote organiseert zeer succesvolle zangworkshops waar combinaties met andere disciplines worden gecombineerd. Enkele bekende zangers of sprekers die door Muriel gecoacht zijn:

Steffen Morrison, KennyB, Mainstreet, Frans Duijts, Simone Levie, Rein van Duivenbode, Gio, Nicolaas ( Nils Käler), Hansie en Casper.

 

Muriel is zeer actief in stemontwikkeling en vocal cursussen

Muriel heeft ook een actieve podcast Be Your Own Voice te beluisteren op Spotify en Itunes. 

 

De sessies zijn in Amsterdam Qfactory of online. Heb je interesse gekregen en wil je graag een gesprek? Stuur een mail muriel@vocalnote.nl of bel Muriel 0624564583 of een bericht naar Insta @VocalcoachMuriel 

 


vocalnote jo-anne blindeling

Jo-Anne Blindeling is stagiaire in opleiding als vocal coach en ruim 3 jaar geleden begonnen met het ontdekken en ontwikkelen van haar ‘eigen’ stem onder begeleiding van Muriël. Zij is opgegroeid in de gospelscene en werkt nu als artiest aan haar eigen projecten. Zij heeft gezongen met o.a. Elvis E., Muriël Blijd en Dwight Dissels en heeft in 2019 en 2020 deelgenomen aan de muziekprogramma's  ''All Together Now'' en ''We Want More''.

 

Tijdens haar vocal journey is zij zodanig geïnspireerd dat ze haar liefde voor het vak heeft gevonden en deze met anderen wilt delen. Ze begeleidt beginnende zangers en performers, zowel vocaal als mentaal door hun eigen ontdekkingsreis heen. Haar uiteindelijke doel is om de stem en de mens achter de stem te helpen groeien tot de meest authentieke vorm van zichzelf.carolien vocalnote

Jouw stem is niet alleen jouw instrument, maar JIJ bent het instrument!

Hoe meer jij in je kracht staat hoe krachtiger jij je klank kan laten horen.

Hoe meer jij in balans bent hoe krachtiger jij je kan manifesteren.

 

Mijn naam is Carolien, graag stel ik mijzelf even voor:

Als holistisch therapeut en coach ben ik dagelijks bezig om het menselijk systeem weer in balans te brengen. Van jongs af aan wist ik al dat ik met mensen wilde werken; ik heb ruim 25 jaar in de zorg gewerkt als groepsleidster voor mensen met een verstandelijke beperking. In 2002, na de geboorte van onze jongste dochter, kwam ik voor het eerst in aanraking met de holistische visie. 

 

Ik kwam vanwege meerdere klachten bij een voetreflexzone therapeut terecht en zij werkte holistisch. Dat wil zeggen dat ze naar het totale plaatje keek als mens. De mens wordt gezien als geheel; alles werkt met elkaar samen. Als er een onderdeel uit balans is, heeft dat invloed op het gehele systeem. Zij kreeg mijn systeem weer in balans; zowel het mentale stuk als het fysieke gedeelte. 

Op dat moment is mijn levenspad veranderd en ben ik op zoek gegaan naar een opleiding die bij mij paste.

In 2005 heb ik de driejarige opleiding Integrale reflexzone therapie afgerond aan de Academie voor Natuurgeneeskunde in Meppel. Vanaf die tijd heb ik steeds meer cursussen gedaan om mijn kennis zoveel mogelijk te verbreden, eerst als therapeut en later ook als coach.

 

Mijn werk is gebaseerd op 3 belangrijke pijlers, dat zijn:

  • Energie
  • De holistische visie
  • In Verbinding zijn 

Energie: er zijn twee belangrijke punten als het over energie gaat:

Energie is leven en energie wil stromen!                                                                                   

Als mens zijn wij hier op aarde om te leven en om te leven moeten we ervoor zorgen dat onze energie blijft stromen.

Holistische visie betekent dat men ervan uitgaat dat alles één geheel is, dat alles verbonden is met elkaar en dat alles invloed heeft op elkaar.   

                                                                   

In mijn beleving is dat heel logisch, als mens worden we gevormd uit 2 cellen die bij elkaar komen en die zich verder ontwikkelen tot allerlei systemen, organen die nauwkeurig samenwerken zodat jij een mens bent die kan leven. Je kunt je voorstellen dat als er een klacht ontstaat, dat er dan een onbalans wordt veroorzaakt in het hele systeem.

 

In verbinding zijn; met in verbinding zijn bedoel ik dat hoofd, hart, buik en ons innerlijke weten samenwerken. Wanneer we “in verbinding zijn” dan zijn we sterk en staan we als mens in onze kracht. 

We worden in ons leven vaak uit onze kracht gehaald en raken “uit verbinding”. We zitten dan in ons hoofd en we verliezen de verbinding met de rest van ons lichaam.

 

Bij zangers en sprekers zien we vaak klachten van schouders, nek, hoofd en halsgebied die een rol spelen bij het vrij kunnen uiten van hun stem. Niet alleen fysieke klachten maar ook mentale blokkades hebben invloed op het vrij uiten van het stemgeluid. Denk aan belemmerende overtuigingen of andere ervaringen waardoor de energie wordt geblokkeerd.

Vanuit de holistische visie ga ik samen met jou kijken waarom jij uit balans wordt gehaald en onderzoeken we samen de mogelijkheden om jouw energie weer te laten stromen zoals van nature de bedoeling is. Zodat jij de beste en de krachtigste versie van jezelf wordt en jouw uniek stemgeluid kunt laten horen.

 

Voor de eerste behandeling zal ik een anamnese-formulier opsturen om meer informatie te krijgen waar jij aan wilt werken en om een beeld te kunnen vormen van het totale plaatje. Daarna gaan we aan de slag.  

 

Dit kun je verwachten van een sessie:

Een (intake) gesprek om af te stemmen waar we op dat moment aan gaan werken

(bewustzijns)oefeningen om oude patronen los te laten en nieuwe te gaan ontwikkelen

een behandeling op het lichaam (nek/schouders, hals/hoofd en mogelijk de voeten)

Een sessie duurt 75 min en kost € 85,00 excl. Btw.

 

Mijn eigen praktijk heb ik in het oosten van het land, maar speciaal voor cliënten van Muriël huur ik een praktijkruimte in Amsterdam.

 

Adresgegevens:

Borneopraktijk

Borneostraat 38HS  

1094 Cl  Amsterdam

www.borneopraktijk.nl 

 

Mocht je een afspraak willen maken of meer informatie willen ontvangen dan mag je mij een mail of een app sturen: praktijkreflex@gmail.com of app naar 06 11 01 89 98.

We kijken dan wanneer we een afspraak kunnen plannen.