Muriel van dinteren - vocalnote

Muriel van Dinteren / The Sound Of Authority 

 Muriel van Dinteren is de oprichtster van VocalNote, Stem Coach Online Academie en de bedenker van de Be Your Own Voice stem methode en auteur van Be Your Own Voice, de zoektocht naar je eigen stemgeluid.

 

Muriel is geboren in Circus Knie in Zwitserland en reisde als kind mee in Circus Sarrasani. Op 16 jarige leeftijd studeerde ze als jongste zang student aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij afstudeerde in de opera studio, daarna volgde er privé studie's bij Diane Forlano in Londen. Masterclassen volgde zij bij Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage.

 

Muriel is haar opera carrière gestart als Jugendlich dramatisch sopraan. Enkele hoogte punten zijn: Santuzza in Cavaleria Rusticana,  Eerste Dame in Die Zauberflöte Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev en Turandot van F. Busoni in Turandot en zij maakte haar debuut in 2001 bij de VARA-matinee Concertgebouw Amsterdam, olv Eri Klas met het Bolshoi Theater Orchestra als Gemma in Maddalena van S. Prokfjev. Operette concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en bij Supierz in Die Csardasfurstin de rol Sylva Varescu. 

Muriel heeft verschillende beurzen gekregen o.a. van het Bayreuth Wagner Genootschap en van het FAPK in 2006 om operette onderzoek te doen in Europa samen met Hans Schellevis. 

Muriel bracht ook een bijzondere dubbel CD uit: "Muriel" met liederen van  R. Strauss, Alban Berg, Verdi, Tosti en Robert Stolz samen met  pianist Peter Nielssen.

In 2005 heeft Muriel De Nieuwe Nederlandse Operette opgericht. Zij was artistiek leider en heeft Der VETTER aus Dingsda in 2006 geproduceerd. Onder regie en de " hertaling " naar het Nederlands van David Prins in een co productie met OperaNu.

In 2010 maakte Muriel haar debuut op het The Haque Jazz Festival met Motion Unlimited Cinematic Orchestra „Boulevard of Broken Beats".

Muriel was jurylid in 2017'18'19 voor Dutch Blues Foundation en vakjury lid van We Want More SBS6 waar de deelnemers strijden om 100.000 euro. 

In 2019 zong zij de sopraan partij in MISSA, het ontstaan van Holland van Jan Rot met Marga van Praag en Musica Extrema.

Ze heeft een actieve podcast Be Your Own Voice te beluisteren op Spotify en Itunes. 

In 2010 maakte Muriel een carrière switch en heeft ze het Nederlands Zang College opgericht nu het huidige VocalNote. Tijdens haar solo operacarrière merkte ze dat collega's haar vaak om raad vroegen en tijdens haar studie aan het conservatorium coachte ze al zangers. Zo ontdekte ze haar talent om te coachen.

 

Zij is nu een van de top stem en performance coaches van Nederland en coacht zij zangers , ondernemers en sprekers die naar de top willen of aan de top staan. 

 

De sessies zijn in Amsterdam Qfactory of online. Heb je interesse gekregen en wil je graag een gesprek? 

Stuur een mail muriel@vocalnote.nl of bel Muriel 0624564583