Hongerig!

Zangles

 

De afgelopen weken ben ik naar de optredens van uiteenlopende artiesten gaan kijken. Van Lalah Hathaway, Beyoncé en Jay Z tot Laura Mvula en Gretchen Parlato met het Radio Filharmonisch orkest. En ik heb kaartjes voor concerten die de komende maand(en) plaatsvinden. Onder andere voor Kim Hoorweg, Tania Kross en Janelle Monae. Het lijkt de laatste tijd wel alsof ik niet genoeg (live) muziek in me kan opnemen. Ik ben hongerig.

 

Hongeriger dan normaal. Waarschijnlijk komt dat omdat ik sinds kort zelf weer optreed- al is dat nog voornamelijk in mijn hoofd. Ik vind het fijn om de kunst van het performen af te kijken bij artiesten die ik goed vind. Nog prettiger vind ik het gevoel dat een goed optreden of concert me geeft. Ik haal er energie, liefde, heel veel inspiratie en positiviteit uit. En na afloop is het nagenieten. Soms urenlang. Heerlijk. Je kunt hiervan leven, als je het mij vraagt. Geen eten en drinken meer nodig ;-)

 

‘Bring it on’ optredens

Hetzelfde gevoel ervaarde ik ook tijdens ‘Bring it on’ van zondagmiddag 8 juli in cafe ‘Het Wapen van Huizen’. Een middag waarop elf zangers van Muriel’s zangstudio -inclusief ikzelf- optraden voor vrienden en familie. In een heel relaxte en ontspannen setting.

 

Persoonlijke uitdaging

Elke zanger(es) had zo zijn of haar persoonlijke reden om aan Bring it on mee te doen. De een nam deel vanuit de ambitie om als professioneel artiest te kunnen groeien. De ander zag het meer als persoonlijke uitdaging. Een gevalletje face your fears. Voor mij was het vooral dat laatste. Ik heb weinig ervaring met solo optredens. Wel ben ik een meester in solo’s ontwijken :-) Meedoen heeft me tegelijkertijd zoveel voldoening, power en energie gegeven. Ik vond het mooi dat wij zangers respectvol naar elkaars optredens keken, van elkaar leerden, geraakt werden en elkaar aanmoedigden. 

 

Dit smaakt naar meer

Ik trad op met drie nummers: Vlieg met me mee (Trijntje Oosterhuis), Ribbon in the sky (Stevie Wonder) en One day I’ll fly away (Randy Crawford). Ik was tevreden en opmerkelijker: het smaakte naar meer. Dit wil ik vaker doen! Bring it on heeft me geïnspireerd en aangemoedigd om afgelopen weekend- voor het eerst- een solo optreden te doen tijdens een familiefeest. Ik sta versteld van mezelf. Wie weet waar dit nog meer naar toe leidt...

 

Will keep u posted!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0