VOCAL-MENTAL COACHING

 

Muriel van Dinteren is geboren in Circus Knie in Zwitserland. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij afstudeerde aan de opera studio, daarna volgde er prive studie bij Diane Forlano in Londen. 

Momenteel zingt Muriel in MISSA - het ontstaan van Holland met Musica Extrema.

 

Mission statement : Met geduld, passie en kennis van de stem bereik ik de ziel van de zanger-es. Hierdoor vergroot ik hun stemontwikkeling, talent, muzikaliteit en het vertrouwen in hun stem/zingen.

 

Masterclassen volgde zij bij Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage

 Muriel heeft verschillende opera rollen vertolkt: Santuzza in Cavaleria Rusticana olv Arjan Tien, Fenena in Nabucco, Eerste Dame in Die Zauberflöte bij Opera Zuid, Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev en Turandot van F. Busoni in Turandot en zij maakte haar debuut in 2001 bij de VARA-matinee Concertgebouw Amsterdam, olv Eri Klas met het Bolshoi Theater Orchestra als Gemma in Maddalena van S. Prokfjev.

 Muriel houdt ook erg van operette en zij zong Rosalinde uit Die Fledermaus, Beatrice in Boccacio, Operette concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en bij Supierz in Die Csardasfurstin de rol Sylva Varescu.

 Muriel zong ook concert en liedrepertoire van o.a. L. von Beethoven 9e Symphony, G. Rossini Petite Messe Solonelle, A. Schoenberg Lied der Waldtaube, A. Berg Sieben Fruhe Lieder

 en verschillende lied recitals met liederen van J. Brams, W.A. Mozart, R. Schumann, G. Verdi, R. Strauss, P.I. Tsschaikowsky, Hugo Wolf, John Cage, B. Britten, F. Poulenc, G. Rossini, R. Stolz, G. Bellini...

 Muriel bracht ook een CD uit: "Muriel" met liederen van  R. Strauss, Alban Berg, Verdi, Tosti en Robert Stolz samen met  pianist Peter Nielssen.

 Muriel heeft naast het zingen De Nieuwe Nederlandse Operette opgericht.

 Zij was artistiek leider en heeft Der VETTER aus Dingsda in 2006 op de planken gebracht. De regie en de " hertaling " naar het Nederlands was in handen van David Prins in een co productie met OperaNu. Muriel heeft verschillende beurzen gekregen o.a. van het Bayreuth Wagner Genootschap en van het FAPK in 2006 om operette onderzoek te doen in Europa samen met Hans Schellevis.

 In 2010 maakte Muriel haar debuut op het The Haque Jazz Festival met Motion Unlimited Cinematic Orchestra „Boulevard of Broken Beats“.

Sinds 2010 heeft Muriel het Nederlands Zang College opgericht. Nu genaamd VOCALNOTE Tijdens haar solo operacarrière merkte ze dat collega's haar vaak om raad vroegen. Zo ontdekte ze haar talent om te coachen.

Haar kracht is het kunnen werken met elk stem type en dus ook elk muziekgenre.

Voor haar is "de stem" het belangrijkste. Haar zangtechniek die ze overbrengt is gebaseerd op de BelCanto techniek, aangevuld met jarenlange ervaring van het coachen van zangers.

Nu werkt ze met BN'ers, volkszangers, beginnende talenten, soulzangers, klassieke zangers, jongens sopranen.

Zij was te gast op Bali en Suriname als zangdocent.

Muriel was jurylid voor Dutch Blues Foundation.Voor de jaarlijkse Dutch Blues Challenge.

In 2018 werkt Muriel als zang coach bij het Gospel koor Wazzup Singers, en was zij gast docent op Praktijkschool Atlant in Amsterdam en de DAPA opleiding in Den Haag.

 

VOCALNOTE geeft les in Amsterdam, Rotterdam en Blaricum.

Heb je interesse in vocal of mental coaching?

Stuur een mail muriel@vocalnote.nl

of bel Muriel 0624564583

 

 

 

PERFORMANCE EN PRESENTATIE


Talita Angwarmasse is afgestudeerd aan het ‘Institute for Performing Arts’ in Amsterdam o.l.v Lucia Marthas.

Momenteel is Talita de zangeres 'Mevrouw Tijd"in het theaterspektakel CARO in het Eftelingtheater.

 

Mission statement : Zingen wat je voelt en voelen wat je zingt. Met de juiste emotie recht vanuit het hart, is naast jouw stem het hele lichaam nodig om volledig te kunnen presteren. JIJ bent het INSTRUMENT.

 

 

Theater/Televisie
Na haar afstuderen in 2001 maakte Talita haar debut in de Joop van den Ende musical 'Saturday Night Fever’. Van 2001 tot 2003 maakte Talita deel uit van de originele Europese cast van de Disney musical ‘Aida' waarin zij ensemble en understudy Amneris en Nehebka was. In 2003 maakte Talita haar debut in de Duitstalige musical scene. Zij speelde de hoofdrol in de Duitse musical Miami Nights, ‘Annette' in de musical 'Saturday Night Fever', de rol van ‘Maria Magdalena' in Jesus Christ Superstar en de rol van ‘Mabel' in de musical Fame.Terug in Nederland in 2006 werkte Talita voor het 60 man tellende Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in de theatershow 'Beatles in Concert'. In 2007 speelde Talita de rol van ‘Mabel' in ‘Fame' die ze het jaar daarvoor al in Duitsland speelde. Voor deze rol kreeg Talita in 2008 een nominatie voor een 'Johnny Kraaijkamp Musical Award' in de categorie 'Beste Vrouwelijk Bijrol in een grote Musical’. In 2009 speelde Talita in de musical ‘Footloose' de rol van ‘Rusty' onder regie van Martin Michel en wederom leverde haar dit een Musical Award Nominatie op in dezelfde categorie als het jaar daarvoor. Na deze succesvolle jaren in musicals gespeeld te hebben werd Talita vanwege haar vocale kwaliteiten steeds vaker gevraagd voor theaterconcerten.
Zo stond zij als voor het Koninklijke Luchtmacht Orkest in 'Concert for Freedom’,  'A Tribute to Michael Jackson' en in de 'Plaza Tour'. Zij was  tussen 2010 en 2014 soliste in 'Soul of Motown' III, IV en V en stond zij in Nederland en Engeland in de concertante versie van de musical 'Sister Act’.
In voorjaar van 2012 speelde Talita voor korte tijd in de musical 'Daddy Cool' in Mallorca, Spanje alvorens er een nieuw Duits avontuur op Talita haar pad kwam, dit maal in Berlijn. Zij werkte als zangeres en als 'Leading Lady’ 3 en 1/2 jaar lang voor het Friedrichstadt Palast, het theater wat bekend staat vanwege zijn grootste podium ter wereld,  in de spectaculaire shows ‘Show me’ en later ‘The Wyld’.
In 2017 was ze als alternate June te zien in HAIR en als alternate Rachel Marron in The Bodyguard.
Ook was ze af en toe te zien in ‘Pandora’, de Dinnershow in Studio 21 in Hilversum..

 

VOCALNOTE geeft les in Amsterdam, Rotterdam en Blaricum.

 Heb je interesse in Performance lessen.

Stuur een mail: talita@vocalnote.nl

of bel 0624564583