VOCAL-MENTAL COACHING

 

Muriel van Dinteren is geboren in Circus Knie in Zwitserland. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij afstudeerde aan de opera studio, daarna volgde er prive studie bij Diane Forlano in Londen. 

Momenteel zingt Muriel in MISSA - het ontstaan van Holland met Musica Extrema.

 

Mission statement : Met geduld, passie en kennis van de stem bereik ik de ziel van de zanger-es. Hierdoor vergroot ik hun stemontwikkeling, talent, muzikaliteit en het vertrouwen in hun stem/zingen.

 

Masterclassen volgde zij bij Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage

 Muriel heeft verschillende opera rollen vertolkt: Santuzza in Cavaleria Rusticana olv Arjan Tien, Fenena in Nabucco, Eerste Dame in Die Zauberflöte bij Opera Zuid, Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev en Turandot van F. Busoni in Turandot en zij maakte haar debuut in 2001 bij de VARA-matinee Concertgebouw Amsterdam, olv Eri Klas met het Bolshoi Theater Orchestra als Gemma in Maddalena van S. Prokfjev.

 Muriel houdt ook erg van operette en zij zong Rosalinde uit Die Fledermaus, Beatrice in Boccacio, Operette concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en bij Supierz in Die Csardasfurstin de rol Sylva Varescu.

 Muriel zong ook concert en liedrepertoire van o.a. L. von Beethoven 9e Symphony, G. Rossini Petite Messe Solonelle, A. Schoenberg Lied der Waldtaube, A. Berg Sieben Fruhe Lieder

 en verschillende lied recitals met liederen van J. Brams, W.A. Mozart, R. Schumann, G. Verdi, R. Strauss, P.I. Tsschaikowsky, Hugo Wolf, John Cage, B. Britten, F. Poulenc, G. Rossini, R. Stolz, G. Bellini...

 Muriel bracht ook een CD uit: "Muriel" met liederen van  R. Strauss, Alban Berg, Verdi, Tosti en Robert Stolz samen met  pianist Peter Nielssen.

 Muriel heeft naast het zingen De Nieuwe Nederlandse Operette opgericht.

 Zij was artistiek leider en heeft Der VETTER aus Dingsda in 2006 op de planken gebracht. De regie en de " hertaling " naar het Nederlands was in handen van David Prins in een co productie met OperaNu. Muriel heeft verschillende beurzen gekregen o.a. van het Bayreuth Wagner Genootschap en van het FAPK in 2006 om operette onderzoek te doen in Europa samen met Hans Schellevis.

 In 2010 maakte Muriel haar debuut op het The Haque Jazz Festival met Motion Unlimited Cinematic Orchestra „Boulevard of Broken Beats“.

Sinds 2010 heeft Muriel het Nederlands Zang College opgericht. Nu genaamd VOCALNOTE Tijdens haar solo operacarrière merkte ze dat collega's haar vaak om raad vroegen. Zo ontdekte ze haar talent om te coachen.

Haar kracht is het kunnen werken met elk stem type en dus ook elk muziekgenre.

Voor haar is "de stem" het belangrijkste. Haar zangtechniek die ze overbrengt is gebaseerd op de BelCanto techniek, aangevuld met jarenlange ervaring van het coachen van zangers.

Nu werkt ze met BN'ers, volkszangers, beginnende talenten, soulzangers, klassieke zangers, jongens sopranen.

Zij was te gast op Bali en Suriname als zangdocent.

Muriel was jurylid voor Dutch Blues Foundation.Voor de jaarlijkse Dutch Blues Challenge.

In 2018 werkt Muriel als zang coach bij het Gospel koor Wazzup Singers, en was zij gast docent op Praktijkschool Atlant in Amsterdam en de DAPA opleiding in Den Haag.

 

VOCALNOTE geeft les in Amsterdam, Rotterdam en Blaricum.

Heb je interesse in vocal of mental coaching?

Stuur een mail muriel@vocalnote.nl

of bel Muriel 0624564583

 

 

 

Performance Coaching

 

Talita Angwarmasse is in 2001 afgestudeerd aan het 'Institute for Performing Arts'
in Amsterdam, o.l.v Lucia Marthas.

Sindsdien is Talita een echte professional in het vak. En staat ze nog steeds als zangeres,danseres & actrice op het toneel.
Zij heeft in vele musicals en theaterproducties gespeeld zowel in Nederland als in het buitenland en heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd.

Als voice-over actrice spreekt en zingt Talita o.a series en films in.

Heb je vragen over performen, dan ben je bij Talita aan het juiste adres.

 

Orsaya is de artiestennaam van de bekende Nederlandse latin fluitiste en Singer/songwriter Orsaya Snijders (Purmerend 1972)

Orsaya Hertzinger-Snijders studeerde in 1999 cum laude af in de vakken dwarsfluit, en bijvakken zang & piano aan het Conversatorium van Amsterdam bij de bekende Nederlandse fluitiste Marieke Schneemann.


Familie - Oorsprong Orsaya Snijders werd in 1972 geboren in Purmerend uit een Nederlandse vader en een Hongaarse moeder. Ze komt uit een bekende muziekanten familie. Ze heeft met een eres Lo, con migo,no regrets en eres Lo in de top 5 van de latin chard bij Number One Music gestaan. Daarnaast heeft zij landelijk airplay gehad ,is gedraaid geweest door radio 2 , 3 FM en is zelfs 3 maanden wereldplaat geweest met haar latin song eres Lo bij radio 5.

Ze heeft met grote namen gewerkt zoals : Marianne de Boer (piano ) Glenn Gaddum ,Velibor Weller ,Feico de Leeuw, Denise Jannah,Martin Engelien , André Vrolijk, Kees Taal, Glenda Peters , Christian Schwartzbach Bastiaan Mulder , Marcel Kapteijn , Monique Bakker,James Pollard,Arwin Kluft, David van den Boogaardt, Eddy Connard, Gene Travis e.a. Als de Nederlandse Belle Perez met dwarsfluit is zij zeker geen onbekende in de latin en treed internationaal op. Daarnaast is zij verbonden aan het muziekcentrum in Rijswijk/ Qfactory /P3 waar zij verbonden is als muziek/ talent coach. Zij is in 2016 genomineerd in de categorie beste muziek coach bij de foty awards en zit in het bestuur van artiesten belangen.

Raja Yoga docent Anna de Waard

In 2012 begon zij aan de yoga opleiding van het Raja Yoga Instituut te Ilpendam en heeft haar docentenopleiding na 7 jaar volbracht. Vanaf 2017 geeft zij les met de bevoegdheid om het basisjaar van Raja Yoga te geven. Sinds 2019 heeft De Internationale Yoga Federatie de volledige erkenning ‘Yoga Docent’ aan haar toegekend. Door haar leraar Śri Yogācārya Ajīta Mahārāja wordt zij verder opgeleid tot Meester.

Anna heeft het Raja Yoga centrum opgericht en biedt een programma en een training aan voor particulieren en bedrijven. Jouw zelfontwikkeling staat daarin centraal, dat je jouw unieke Zelf mag zijn. Je gaat je Zelf realiseren en een meester worden in alles wat je doet. Op weg naar de bevrijding! Daarnaast is zij verbonden aan het Body&Mind centrum van de UvA en HvA. Daar biedt zij de basis van Raja Yoga aan.
Het stimuleren van groei en bewustwording over eigen mogelijkheden kan volgens Anna niet vroeg genoeg beginnen. Vandaar dat zij ook bewustwordingstrainer en jongerencoach is, waarin zij de jonge generatie motiveert om te geloven in zichzelf.
Verder maakt muziek haar super gelukkig. Je kunt haar vaak op de dansvloer tegenkomen. Tijdens haar deelname in een gospelkoor heeft ze Muriël ontmoet. Zij zagen beide het belang van 'in je centrum staan' en daar begon de samenwerking!

Voor meer informatie:
www.rajayogacentrum.nl