Muriel van Dinteren

Oprichtster van VocalNote en Stem Coach Online 

Muriel van Dinteren is geboren in Circus Knie in Zwitserland reisde als kind mee in Circus Sarrasani.

Op 16 jarige leeftijd studeerde ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij afstudeerde in de opera studio, daarna volgde er privé studie bij Diane Forlano in Londen. 

Masterclassen volgde zij bij Mariane Cornetti, Nelly Miricioiu, Inga Nielssen, Vera Rozsa, Galina Vishnevskaya, Jard van Nes en John Cage

Muriel is haar carrière gestart als opera zangeres. Enkele hoogte punten zijn: Santuzza in Cavaleria Rusticana,  Eerste Dame in Die Zauberflöte Maddalena in Maddalena van S. Prokofjev en Turandot van F. Busoni in Turandot en zij maakte haar debuut in 2001 bij de VARA-matinee Concertgebouw Amsterdam, olv Eri Klas met het Bolshoi Theater Orchestra als Gemma in Maddalena van S. Prokfjev. Operette concerten in het Concertgebouw in Amsterdam en bij Supierz in Die Csardasfurstin de rol Sylva Varescu. Muriel heeft verschillende beurzen gekregen o.a. van het Bayreuth Wagner Genootschap en van het FAPK in 2006 om operette onderzoek te doen in Europa samen met Hans Schellevis. 

Muriel bracht ook een CD uit: "Muriel" met liederen van  R. Strauss, Alban Berg, Verdi, Tosti en Robert Stolz samen met  pianist Peter Nielssen.

In 2005 heeft Muriel De Nieuwe Nederlandse Operette opgericht. Zij was artistiek leider en heeft Der VETTER aus Dingsda in 2006 geproduceerd. Onder regie en de " hertaling " naar het Nederlands van David Prins in een co productie met OperaNu.

In 2010 maakte Muriel haar debuut op het The Haque Jazz Festival met Motion Unlimited Cinematic Orchestra „Boulevard of Broken Beats".

Muriel was jurylid in 2017'18'19 voor Dutch Blues Foundation. 
In 2019 zong zij  de sopraan partij in MISSA, het ontstaan van Holland, met Marga van Praag en Musica Extrema.

In 2010 heeft Muriel het Nederlands Zang College opgericht. Nu genaamd VOCALNOTE. 

Tijdens haar solo operacarrière merkte ze dat collega's haar vaak om raad vroegen en tijdens gaar studie aan het conservatorium coachte ze al zangers. Zo ontdekte ze haar talent om te coachen.

Voor Muriel is "de stem" het belangrijkste. Haar zangtechniek die ze overbrengt is gebaseerd op de BelCanto techniek, aangevuld met 30 jaar ervaring van het coachen van zangers in verschillende muziekstijlen. Dit heeft haar gebracht in Suriname, Bali en het voor programma van Justin Bieber.Nu werkt ze met BN'ers, volkszangers, soulzangers, popzangers, klassieke zangers, jongenssopranen, gospelzangers, koren en beginnende talenten.

Vocalnote organiseert zeer succesvolle zangworkshops waar combinaties met andere disciplines worden gecombineerd. Enkele bekende zangers of sprekers die door Muriel gecoacht zijn:

Steffen Morrison, KennyB, Mainstreet, Frans Duijts, Simone Levie, Rein van Duivenbode, Gio, Nicolaas ( Nils Käler), Hansie en Casper 

Muriel is vakjury lid van We Want More SBS6 waar de deelnemers strijden om 100.000 euro.

Zij is ook zeer actief in het ontwikkelen van online stem/vocal cursussen. Alle info is te vinden op www.stemcoachonlineacademie.nl 

Muriel heeft ook een actieve podcast Be Your Own Voice te beluisteren op Spotify en Itunes. 

VocalNote geeft les in Amsterdam Qfactory of online. 

Heb je interesse gekregen en wil je graag een proefles?

Stuur een mail

muriel@vocalnote.nf of bel Muriel 0624564583 of een bericht naar Insta @VocalcoachMuriel